مجسمه سنگی خیام نیشابوری :آنچه باید در مورد تاریخچه و معرفی مجسمه خیام نیشابوری دانست
مجسمه سنگی خیام نیشابوری
آنچه باید در مورد تاریخچه و معرفی مجسمه خیام نیشابوری دانست
تصویر شماره یک مجسمه سنگی خیام نیشابوری
تصویر شماره دو مجسمه سنگی خیام نیشابوری
تصویر شماره سه مجسمه سنگی خیام نیشابوری
تصویر شماره چهار مجسمه سنگی خیام نیشابوری
تصویر شماره پنج مجسمه سنگی خیام نیشابوری
تصویر شماره شش مجسمه سنگی خیام نیشابوری
نام اثر
مجسمه خیام نیشابوری
جنس سنگ
مرمر کارارا
تاریخ نصب
1351
محل نصب
پارک لاله تهران
مجسمه ساز
ابوالحسن صدیقی
شرح مجسمه
مجسمه سنگی این رباعیسرا و شاعر مشهور ایرانی، قریب بیش از 40 سال است که در پارک لاله (یکی از قدیمیترین پارکهای تهران) نصب گردیده است و به یکی از خاطرات تصویری مردم پایتخت نشین تهران مبدل شده است.
ساختار مجسمه خیام نیشابوری بصورتی طراحی گردیده است که در دستش دیوان اشعار وی و در زیر پایش کوزه ای قراردارد
این اثر هنری جرء معروفترین آثار زندهیاد ابوالحسن صدیقی – استاد مجسمهسازی ایران بشمار میرود. مجسمهی خیام نیشابوری در سال 1351 به سفارش انجمن آثار ملی با سنگ مرمر کارارا در ایتالیا ساخته گردید و بعدها برای نصب در پارک لاله به تهران انتقال داده شد.
مجسمه خیام نیشابوری به خاطر نوع ساخت و جانماییاش، از مجسمههای در دسترس شهری به حساب می آید و چندین بار در طول زمان و در دوران انقلاب مورد آسیب واقع گردید و مرمت شده است. اما چند سال پیش نیز بهدلایل افزایش آسیبدیدگیهای این مجسمه و ترکهای آن، تصمیم گرفتند آن را از پارک لاله خارج و در محل دیگری نصب نمایند؛ اما رایزنیها در این زمینه به نتیجه نرسید و مجسمه در اقامتگاه 40 سالهی خود باقی ماند
ارزش این اثر هنری بهخاطر سازندهی آن و قدمتی که دارد بسیار قابل توجه است. سالهاست که مردم تهران با گذر از بوستان لاله این مجسمه را میبینند و با آن خاطره دارند
سازمان زیباسازی شهر تهران براساس یک طرح تصمیم گرفته است تا اصل این مجسمه را به یک موزه منتقل کند و از آن بصورت نگهداری نماید. براین اساس قرار بود بدل این مجسمه که ساخته و آماده شده است، به جای مجسمه اصلی نصب گردد، اما با تعویق در گشایش موزهی مجسمه، این تصمیم فعلا عملی نگردیده است.